Cinder

Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Utgivningsår: 2012
Serie: The lunar Chronicles #1
Antal sidor: 399
Handling
Cinder är 17 år och Nya Beijings bästa mekaniker. Som cyborg har hon inga rättigheter, och hennes styvmor lägger beslag på allt hon tjänar. En dag dyker prins Kai upp vid Cinders marknadsstånd. Den omsvärmade prinsen har ett uppdrag åt henne - och snart är de båda indragna i den onda Måndrottningens intriger. Samtidigt härjar en dödlig pest på Jorden. Cyborger som utses till försökskaniner har ingen chans att överleva ...  
 
Tankar
Jag var inte överdrivet imponerad av handlinen, i början. (Låt inte bristande baksidetexter hindra er från att läsa denna bok! Eller någon bok någonsin...) När jag väl började läsa så förstod jag snabbt att jag aldrig har läst någonting sådant tidigare. Jag menar, Cinderella som robot? Hur coolt? Det finns kejsare och prinsar och baler och... robotar. 
 
Fast ingen får veta att Cinder är en cyborg... Inte ens prins Kai.

Prins Kai<333 Underbar karaktär. Fast ingen slår Cinder, för hon är så jäkla badass! Älskar starka kvinnliga karaktärer. Särskilt om de har allt emot sig, men ändå står på fötterna.
 
Marissa Meyer har blandat prinsessor och baler med robotar, och det funkar så bra! Det var helt galet spännande att läsa - man visste ju en del som skulle hände i och med att den är baserad på askungen, men samtidigt hade författaren lagt till så mycket annat, och man försökte få ihop de två delarna i huvudet och så blev man helt galen, för det fans helt enkelt ingen förklaring. Och så läser man och bara WHAAAT. :) Och, som sagt, Cinders hemligheter trycker hela tiden. Det är jättespännande. Och så kommer Kai, och man ba NEEJ och sen ba JAA och sen WÄÄÄH.
 
Bästa med boken: Robotarna! <3
Sämsta med boken: Ville ha liiite mer kärlek. Antar att det kommer i tvåan. 
Hursom. 
 
 
 4/5
 
 
 

Kommentera här: