Warm Bodies

(haha, har börjat avguda bokselfies, då behöver man inte visa sitt face, och kan istället visa upp sin fina bok! Älskar det...)
Warm Bodies
Av Isaac Marion
Antal sidor: 240
Serie: Warm Bodies #1
engelska
 
Handling
från adlibris hemsida.

Zombier har inga känslor - om de inte äter av din hjärna. 

Världen har fyllts av zombier och ingen vet varför. R är en av dem.

Zombier har inga egna känslor eller minnen - men om de äter av en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv.

Det är så det går till när R blir förälskad. Han dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen. Nu har R ett mål i tillvaron. Han vill hålla kvinnan gömd från de andra zombierna och se till att hon överlever.

Den unge mannens känslor blir som en drog för R; bit för bit äter han av pojkvännens hjärna. Scen för scen upplever R hans liv, och det förändrar honom för alltid.

Tankar
Den här boken var... intressant. I alla fall storyn - den handlar ju om en värld invarderad av zombies. Väldigt välskriven, även om det kunde vara lite för bra ibland. Rätt så utdraget ibland, tyvärr. Den började som en trea, och fortsatte som en fyra, vilket gör att jag ger den snittbetyget 3,5/5. Som sagt intressant och modern story - detta zombie-koncept är det ju inte så många som skrivit efter. Intressant problem som rinner genom boken! Långsam och sjukt svårläst(på engelska), men väldigt intressanta karaktärer som får en att tänka, och dessutom har 'R' fått mig att avguda Frank Sinatra! 
Rekommenderas för folk som vill ha en utvecklad bok med mycket intressanta konfrontationer och varelser som man inte är särskilt van vid... !
 
★★★ 
3,5/5

Kommentera här: