Stad av aska(TMI) #2

Stad av aska (City of ashes)
Av Cassandra Clare
Antal sidor: 491
Serie: The Mortal Instruments #2
Påbörjad 26 februari 2014
Avslutad 2 mars 2014
 
Spoilervarning!
 
Handling (baksidetext)
Clary Fray önskar att livet bara kunde återgå till det normala. Men vad är normalt när du är en demondräpande skuggjägare, vars mamma ligger medvetslös i en magipåverkad koma och du plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna?
Clary försöker dra sig undan från skuggvärlden för att kunna hänga mer med Simon (är han kanske mer än en vän?), men Jace tänker inte släppa henne så lätt. Och den enda chansen Clary har att hjälpa sin mamma är om hon söker upp Valentine, den ondskefulle skuggjägaren som mördat hennes morföräldrar - och dessutom är hennes pappa ...
 
Tankar

Händelserna tar aldrig slut, det verkar som att Cassandra Clare har oändligt många idéer! Man drivs vidare, för att man vill veta vad som ska hända. Hela tiden uppkommer nya problem som måste lösas - och fler och fler saker avslöjas vilket gör mig galen! Men samtidigt törstande efter att läsa den tredje boken. Karaktärerna - framför allt Jace - är fullkomligt underbara, och inte alls som i de flesta andra böcker. Och det gör det så mycket mer intressant! De är helt sina egna, och alla har sina kvalitéer. Trots att boken är nästan 500 sidor lång tyckte jag aldriga att den blev tråkig, det är så många bollar i luften samtidigt. Det enda som är sorgligt är att jag själv skulle vilja leva i den här världen... Den är så cool och spännande. Fast det är klart - de allra flesta bokvärldarna är väldigt spännande. Haha. I alla fall, om du funderar på att läsa serien, gör det! Du kommer definitivt inte att bli besviken.
Bokens språk är relativt lätt och är inte överdrivet eller långsamt!
 
Detta är faktiskt den första biblioteksboken som jag har läst på väldigt länge... Nuförtiden beställer jag bara hem en massa böcker. 
 
★★★★ 
4/5

Kommentera här: