Den Femte Vågen

Titel: Den femte vågen
Författare: Rick Yancey
Utgivningsår: 2013
Antal sidor: 493
 
Tankar
Jorden har invarderats av utomjprdningar. 4 vågor har svept 7 miljarder av människorna. Bara ett par hundra tusen finns kvar, de starka. Cassie är en av dem. 
 
Alltsåå jag är så Sci-fi-frälst. Den här boken är inte överdrivet bra skriven - men samtidigt skulle den inte kunna vara skriven på något annat sätt. Även om vissa saker kan kännas lite för utdragna, så fixar språket det, och man läser vidare. Författaren vet vad han gör, för han hintar om att något ska hända, men man kan aldrig gissa vad.
 Allt är väldigt uttänkt, och det man först trodde var två helt olika saker visar sig hänga ihop efter ett tag.
Väldigt många karaktärer som det berättas om, som sedan visar sig vara någon man redan har läst om, vilket självklart resulterar i måånga "VA!"
Karaktärerna har många uppdrag i den här boken, vilket jag gillar - då får man själv vara en del av planen, och allt blir så mycket mer spännande då. Särskilt de sista 100 sidorna var särskilt spännande, för då slungades alla trådar tillsammans i ett garnnysta lika kompakt som en sten! Och jag bara satt där och läste som en galning, och ville inte äte elelr någonting för, WÄÄÄÄH, och THAT WAS SO GOOD!
Längtar SÅ mycket efter andra boken i  den här serien, kan knappt bärga mig. The Infinite sea #2 kommer ut den 16:e September 2014!
 
 5/5
 
 

Kommentera här: