Rubinröd #1

Rubinröd #1
Av Kerstin Gier
Antal sidor: 366
Serie: Ädelstens-trilogin #1
 
Handling

från adlibris.se
Gwendolyn Shepherd lever med sin stora och speciella familj i London. I väntan på att hennes malliga kusin ska göra sin första tidsresa, fördriver Gwen tiden med att plugga och hänga med sin bästa kompis efter skolan. Ända tills den dag hon plötsligt befinner sig i det viktorianska London i slutet av 1800-talet! 
 
Tankar
Ordentligt lättläst. Spännande handling, tidsresor och ett koncept man inte ser ofta. Mycket historia är inkluderat och jag har lärt mig jättemycket bara från att läsa den här boken! Berättarrösten är superrolig, typ chick lit, fast ändå inte. Gwendolyn är rapp och smart, och hon är väldigt självständing. Det händer egentligen inte så mycket, men den är så snabbläst så det gör ingenting - intresset finns där hela tiden ändå! 
 
Jag gillade den här boken, men det är inte riktigt som man fastnar vid. Man läser den, och sedan går man vidare till nästa bok. (För mig Fruset Blod, Vampire Academy #2)
 
Det här är inte en bok som man kan sitta och diskutera i flera timmar efteråt, som vissa andra. Den blir aldrig tråkig, dock. 
Ganska så beskrivande gif:
 
Rekommenderas om du vill ha något lättläst och underhållande!
 
★★★★ 
4/5

Kommentera här: